Vizija 2017-09-09T23:38:49+02:00

Vizija

Projekt dotiFly je nastal z namenom ohranjanja domačih vrst pikapolonic, ki zaradi invazije azijske harlekinske vrste izginjajo iz našega okolja. Zaradi tega smo jih začeli sistematično gojiti.

Začetna ideja je bila sodelovanje z ekološkimi kmetovalci. Želeli smo jim predstaviti pikapolonice kot alternativo škropivom, ki poleg škodljivcev uničijo tudi koristne organizme, med drugim pikapolonice. Pikapolonice se prehranjujejo z listnimi ušmi, ki so v kmetijstvu postale že velik problem. A na žalost se večina ekoloških kmetovalcev koristnosti pikapolonic še ne zaveda dovolj.

Pa smo ubrali drugo pot. Da bi povečali ozaveščenost ljudi o koristnosti in pomenu ohranjanja pikapolonic, smo se usmerili predvsem na mlajše generacije, ki jih skušamo navdušiti nad pikapolonicami preko delavnic, predavanj in naravnih, a inovativnih rešitev.

predavanja1

Razvijamo še priročne gojitvene terarije, kjer lahko opazujemo razvoj pikapolonice od jajčeca do odraslega osebka. Rokovanje z njimi je enostavno in zato primerno tudi za otroke. Gojitelje seznanimo s pravilno prehrano in življenjskimi pogoji ličink in odraslih pikapolonic. Spodbujamo jih k izpustitvi odraslih pikapolonic v naravo, s čimer pripomorejo k povečanju števila izginjajoče domače sedempike pikapolonice

Naša vizija je ustvariti skupnost ljudi, ki skrbi za zdravje narave, ohranja koristne organizme in strmi k iskanju naravnih, a inovativnih rešitev.

Za pravilno delovanje uporabljamo piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov.Strinjam se